Šmarje Sap

SOCIALNI PROGRAMI

KONTAKT

Društvo Novi Paradoks
Ižanska cesta 2a, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 422 85 61
E-pošta: info@novi-paradoks.si

Delovni čas:
pon – pet od 08.00 do 16.00

DONIRAJ

Zakaj ne bi pomagali osebam v stiski in donirali del dohodnine Društvu Novi Paradoks. Klikni na spodnji gumb …

podporniki društva

POSTANI ČLAN DRUŠTVA

Pridruži se društvu Novi Paradoks, klikni na spodnji gumb …

Stanovanjska skupina Šmarje-Sap

Stanovanjska skupina Šmarje-Sap se nahaja v občini Grosuplje ob krajevni cesti Škofljica –  Šmarje – Sap.

V skupino Šmarje-Sap so se stanovalci, s prvotne skupine Mali Vrh, ki je delovala od leta 2005, preselili decembra 2023. Skupina sprejme 8 stanovalcev ženskega ali moškega spola, ki lahko bivajo v treh dvoposteljnih in dveh enoposteljnih sobah. Hiša je zelo prostorna in ima veliko kotičkov namenjenim  druženju in izvajanju različnih delavnic. Iz dnevnega prostora je dostop na veliko teraso z zelenico in vrtom.

Hiša je od avtobusnega postajališča mestnega avtobusa LPP št. 3G oddaljena 500 m. Z javnim prevozom sta Ljubljana in Grosuplje, ki sta oddaljena le nekaj kilometrov, uporabnikom vsakodnevno dostopna. Zdravstveni dom, trgovine, lekarna se nahajajo v Grosupljem, ki je oddaljeno 5 km. Pošta in najbližja trgovina pa sta oddaljeni 300 oz. 500 metrov.

Dobro sodelujemo z lokalno skupnostjo, z drugimi organizacijami, prostovoljci in svojci. Sosedje so prijazni in vedno pripravljeni priskočiti na pomoč.

V skupini izvajamo različne aktivnosti: ustvarjalne, literarne, tematske in druge delavnice ter sprehode po bližnji okolici. Pod vodstvom prostovoljke organiziramo igralske delavnice. Udeležujemo se še drugih dogodkov in izletov v naši okolici in širši lokalni skupnosti.

Kontaktni podatki:

Stanovanjska skupina Šmarje-Sap
Murnova cesta 8, 1293 Šmarje-Sap
Tel.: 041 449 237
E-pošta: smarje-sap@novi-paradoks.si