Topol pri Begunjah

SOCIALNI PROGRAMI

KONTAKT

Društvo Novi Paradoks
Ižanska cesta 2a, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 422 85 61
E-pošta: info@novi-paradoks.si

Delovni čas:
pon – pet od 08.00 do 16.00

DONIRAJ

Zakaj ne bi pomagali osebam v stiski in donirali del dohodnine Društvu Novi Paradoks. Klikni na spodnji gumb …

podporniki društva

POSTANI ČLAN DRUŠTVA

Pridruži se društvu Novi Paradoks, klikni na spodnji gumb …

Stanovanjska skupina Topol pri Begunjah

Stanovanjska skupina Topol se nahaja v istoimenskem naselju na Notranjskem, v Občini Cerknica. Topol pri Begunjah je manjše naselje, odmaknjeno od mestnega vrveža, umeščeno v naravno okolje, obdano z gozdovi in travniki, ki nas s svojimi lepotami vedno znova vabijo na potep.

Hiša z bivalnimi prostori, s pripadajočimi poslopji in zemljiščem je v lasti Društva Novi Paradoks. Pred leti je društvo kupljeno posestvo v celoti prenovilo za potrebe stanovanjske skupine in v letu 2010 naselilo prve stanovalce. Vaščani Topola so stanovalce lepo sprejeli v svojo življenjsko sredino, z nekaterimi od njih že vrsto let tesneje sodelujemo. Naše delovanje podpira tudi Občina Cerknica s sofinanciranjem programa stanovanjske skupine.

V stanovanjski skupini biva 6 oseb moškega spola, v dvoposteljnih sobah. Poleg hiše z bivalnimi prostori se na posestvu nahaja kar nekaj pomožnih prostorov, ki jih uporabljamo v različne namene (shramba, delavnica, ropotarnica, arhiv, …). V prizidku hiše je urejen večji prostor v katerem organiziramo različna druženja in izvajamo druge aktivnosti. Imamo tudi svoj vrt.

Strokovna pomoč in podpora sta stanovalcem na voljo vsak delovnik od 8. do 16. ure, ko smo v stanovanjski skupini prisotni zaposleni. V nujnih in neodložljivih situacijah tudi izven tega časovnega okvira.

Večino svojih osebnih opravkov stanovalci lahko uredijo v Cerknici, kjer se nahaja vsa pomembnejša infrastruktura (avtobusna postaja, zdravstveni dom, lekarna, pošta, banka, knjižnica, center za socialno delo, zavod za zaposlovanje, upravna enota, trgovine z živili in oblačili,… ).

Zaradi slabših prometnih povezav Topola s sredstvi javnega prevoza društvo stanovalcem zagotavlja brezplačne prevoze do avtobusne postaje v Cerknici ali železniške postaje na Rakeku, od koder so na voljo prometne povezave v različne smeri Slovenije.

Cerknica je od Topola oddaljena 7 km. Najbližja trgovina s prehranskimi izdelki se nahaja v Begunjah in je od stanovanjske skupine oddaljena 2,5 km.

Kontaktni podatki:

Stanovanjska skupina Topol
Topol pri Begunjah 2, 1382 Begunje pri Cerknici
Tel: 041 449 245