Aktualno

Društvo Novi Paradoks je organiziralo prireditev ob dnevu duševnega zdravja

Datum objave:

26.10.2017

V četrtek, 26. oktobra 2017, je v dvorani Družbenega doma Šmarje – Sap potekala lepa prireditev ob dnevu duševnega zdravja, ki ga sicer obeležujemo 10. oktobra. Prireditev je organizirala stanovanjska skupina Društva novi Paradoks iz Malega Vrha pri Šmarju – Sap v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šmarje – Sap.

Ljudje, ki imajo duševne težave so pogosto diskriminirani in odrinjeni na rob družbe. Društvo novi Paradoks je nevladna neprofitna humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju duševnega zdravja. Osnovni namen in cilj društva je organizacija storitev, ki ljudem s težavami v duševnem zdravju omogoča podporo za samostojno življenje v lokalni skupnosti. Gre za ljudi z duševnimi težavami, ki so še posebej veseli, saj se v lokalni skupnosti kljub svoji drugačnosti počutijo sprejete.

Prireditve so se udeležili predsednik krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar, predsednik Društva novi Paradoks Srečko Brumen, predsednik Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Grosuplje Franc Horvat, predsednica krajevne organizacije Rdečega križa Šmarje – Sap Sonja Boh, njihovi prijatelji, prostovoljci ter krajanke in krajani.

Zbrane na prireditvi je nagovoril predsednik Društva novi paradoks Srečko Brumen, ki je izpostavil, kako zelo pomembno je ohranjanje duševnega zdravja vseh nas, ter pomembnost sprejetja tudi malo drugačnih, katere je prizadela bolezen ali težka življenjska izkušnja. Med drugim se je zahvalil tudi županu občine Grosuplje, dr. Petru Verliču za sofinanciranje prireditve in dobrega odnosa do njihovega društva. Predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar je v imenu župana dr. Petra Verliča nagovoril navzoče. »Še posebej smo ponosni, da se v Občini Grosuplje, v Krajevni skupnosti Šmarje – Sap in na Malem Vrhu počutite sprejete« je poudaril in jim zaželel lepo izpeljano predstavo. Tudi predsednik Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Grosuplje Franc Horvat je stanovalcem društva novi Paradoks na Malem Vrhu namenil lepe besede in pohvale, ter zaželel vse dobro v prihodnje.

Stanovalci iz društva Novi paradoks so pripravili kratko igro, s katero so predstavili utrinek s svojega življenja na Malem Vrhu. S tem skečem so želeli pokazati, da ne glede na težave, s katerimi jih je življenje postavilo na preizkušnjo, niso obupali, in so sposobni učenja, napredovanja in pozitivnega razmišljanja.

Da pa je bilo v Družbenem domu Šmarje – Sap še bolj veselo, so se s svojimi nastopi članom društva Novi paradoks na odru pridružili tudi Pevci in godci ljudskih pesmi Studenček, Ženski pevski zbor Društva upokojencev Šmarje – Sap s harmonikarjem Tonetom, potekala pa je tudi predstavitev projekta Javne agencije za knjigo RS »Vključujemo in aktiviramo«. Več na tej povezavi.

Deli ta prispevek na socialnih omrežjih