Aktualno

​Stanovanjska skupina z Malega Vrha na obisku pri županu

Datum objave:

03.07.2018

V torek, 3. julija 2018 so stanovalci skupine z Malega Vrha obiskali župana, dr. Petra Verliča na njegovem domu v Tlakah.

Že dobro leto in pol je minilo, ko sta župan dr. Peter Verlič in predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar na Malem Vrhu obiskala stanovanjsko skupino društva Novi paradoks in se stanovalcem pridružila pri jutranji kavi, brez katere, kot pravijo sami, preprosto ne gre. Ob kavi in prijetnem klepetu je župan dr. Peter Verlič med drugim izvedel, da se stanovalci večkrat odpravijo na sprehod, tudi do Tlak, kjer stanuje župan. In že takrat je župan dejal, da bo ob priložnosti pa tudi on njih povabil, da ga obiščejo, da ko bodo na sprehodu, naredijo kratek postanek pri njemu doma.

In torek, 3. julij 2018, je bil eden izmed tistih dni, ko so se člani društva Novi paradoks odpravili na sprehod, a ta sprehod ta dan si bodo gotovo zapomnili. Na poti jih je pred svojo domačo hišo pričakal župan, pridružil se mu je tudi predsednik krajevne skupnosti Janez Pintar, nekoliko pozneje pa sta jih prijazno pozdravila še županova sinova Andraž in Aljaž.

Ob klepetu, in tudi tokrat ni šlo brez kave, je čas prav hitro minil. Dobrovoljni in zgovorni člani društva so povedali, kaj vse ponavadi postorijo tekom dneva. Ali bodo šli tudi letos kam na morje, še ne vejo, glede na to, da Šmarje – Sap oz. Mali Vrh in Grosuplje danes povezuje varen pločnik, pa se zna zgoditi, da bodo mogoče župana kdaj obiskali tudi na Občini.

Na prijeten obisk članov društva pri županu bo tako njih kot župana spominjala tudi skupinska fotografija, ki smo jo naredili ob koncu obiska.

Društvo Novi paradoks je sicer organizacija, ki deluje na področju duševnega zdravja. V okviru društva delujejo tudi stanovanjske skupine, to so manjše bivalne enote za tiste ljudi z duševno motnjo, ki potrebujejo občasno ali stalno podporo pri bivanju in organiziranju vsakdana. Ena takšnih stanovanjskih skupin je tudi v naši občini, na Malem Vrhu.

Naj omenimo še misel predsednika Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janeza Pintarja, ki jo je z nami delil po obisku: »Obisk poudarja poseben odnos župana in Občine do starejših, onemoglih, invalidov in drugih posameznikov, ki potrebujejo posebno skrb družbe. Gre za naklonjenost do skupin ljudi, ki bi bili radi kakor drugi, pa jim to ni dano – za razliko od skupin ljudi, ki svojo drugačnost poudarjajo, da bi imeli materialne koristi.« K temu je še dodal: »V tem duhu se je župan zavzel tudi za odpravo arhitektonskih ovir, ki na pločniku skozi Šmarje – Sap otežujejo pot invalidskim in otroškim vozičkom.« Ob tem pa naj povemo, da so te arhitektonske ovire že skoraj odpravljene. Gre za znižanje robnikov, za kar je dal pobudo Šmarčan Aleš Kastelic, ki je kot invalid na te ovire gotovo bolj pozoren. Bodo pa urejene peš površine v Šmarju – Sapu tako še bolj prijazne tudi do vseh ostalih, bolj prijetni bodo tudi sprehodi za mamice z vozički.

Več o njihovem obisku si lahko preberete na tej povezavi.

Deli ta prispevek na socialnih omrežjih