Aktualno

Društvo Novi Paradoks na koncertu Pevcev in godcev ljudskih pesmi Studenček

Datum objave:

17.03.2019

Lepega nedeljskega dne, smo se odpeljali na težko pričakovani koncert v organizaciji Pevcev in godcev ljudskih pesmi Studenček. Dogodek je potekal v kulturnem domu v Ivančni Gorici, 17.3.2019. Za prevoz in spremstvo naših uporabnikov nam je na pomoč priskočila prostovoljka Ljubica. Vsi smo komaj pričakovali ta dan, saj so se naši stanovalci vztrajno in marljivo učili igro-uprizoritev dela pesnika Prežihovega Voranca »Solzice«. Seveda pod vodstvom naše zveste prostovoljke Marije Zaman. Kar malo smo imeli tremo in bili v skrbeh ali nam bo nastop uspel.

Na koncertu se nam je pridružil tudi predsednik našega društva g. Srečko Brumen ter naši prostovoljci in svojci, ki so se skozi celotno prireditev družili z našimi uporabniki. Prostovoljka Marija nas je že komaj pričakovala, saj smo naredili še zadnjo vajo pred nastopom. Prireditev se je pričela. V kratkem nagovoru sta nas pozdravili prijazna mlada voditeljica ter gostiteljica ga. Renata Laznik. Nato smo se prepustili poslušanju prijetne glasbe ter drugih nastopov ter kratkih skečev. Po glasbenem uvodu je sledil je nastop VDC Želva. Takoj za njimi pa smo prišli na vrsto prav mi. Stanovalci so odlično uprizorili igro Solzice. Odziv občinstva je bil odličen. Po nastopu je ga. Renata Laznik na oder povabila  predsednika društva g. Brumna, ki se je v nagovoru zahvalil gospe Laznik ter lokalni skupnosti za vzajemno sodelovanje. Ga. Laznik se je  zahvalila tudi zaposlenima Nataliji in Maji.

​V spomin nam je izročila ročno izdelano panjsko končnico.  Stanovalec Tone je predal darilo Pevcem in godcem ljudskih pesmi Studenček, saj so ga v prejšnjem mesecu prav lepo presenetili in razveselili s svojo glasbo ob praznovanju okrogle obletnice v stanovanjski skupini. Stanovalec Branko je predal darilo naši mentorici gospe Mariji, ki je vedno pripravljena za nas storiti vse dobro, da so naši dnevi na Malem Vrhu ustvarjalni in predvsem aktivni. Gospe Laznik je podaril svojo ročno izdelano punčko. Na odru so se zvrstili še: Ansambel Šrangarji, Ansambel Pojav, Pevke in Pevci ljudskih pesmi Suhe Češplje, Gmajnarji in Stezice. Dogodek smo zaključili s prijetnim druženjem z našimi prostovoljci in svojci ob pogostitvi – odličnem bograču ter piškotih.

Deli ta prispevek na socialnih omrežjih