Aktualno

Program psihosocialnega svetovanja

Datum objave:

26.01.2023

Od septembra 2022 Društvo Novi Paradoks izvaja Program psihosocialnega svetovanja, ki je program psihosocialne rehabilitacije oseb s težavami v duševnem zdravju v katerem uporabnikom, svojcem, prostovoljcem in ostalim zainteresiranim ponujamo predstavljene dejavnosti.

Program nudi preventivno svetovalno dejavnost, ki je usmerjena k preprečevanju nastanka duševnih motenj oziroma zmanjšanju njene pojavnosti, hitremu odkrivanju in pravočasnemu ter ustreznemu obravnavanju duševnih motenj, z namenom zmanjšanja razširjenosti motnje oziroma skrajšanju trajanja bolezni.

Ciljna skupina so polnoletni moški in ženske s težavami v duševnem zdravju, ki po psihiatričnem zdravljenju potrebujejo strokovno pomoč, ter osebe brez psihiatrične diagnoze, ki se zaradi različnih življenjskih okoliščin znajdejo v duševni stiski.

Vključitev v program ni odvisna od članstva v društvu, program je namenjen tako članom društva kot nečlanom in je za vse sodelujoče brezplačen.

Program poteka v obliki delavnic, svetovalnih in razbremenilnih razgovorov in predavanj na temo, aktualno za problematiko uporabnikov.

Vse navedene dejavnosti se izvajajo vsak delovnik med 10.00 in 15.00 uro po spodaj navedenem razporedu dela:

  • Razbremenilni in svetovalni razgovori, svetovanje po telefonu vsak dan od 12.00 – 15.00 ure.
  • Trening socialnih veščin se izvaja ob torkih med 10.00 in 12.00 uro.
  • Skupina za samopomoč poteka v četrtek med 10.00 in 12.00 uro.
  • Delavnice progresivne mišične relaksacije se izvajajo v ponedeljek od 9.00 – 12.00 in v sredo od 9.00-12.00 ure.
  • Psihoedukacija poteka ob petkih med 10.00 in 12.00 uro.

Dejavnosti programa se izvajajo v prostorih SIC –Svetovalno izobraževalnega centra društva Novi Paradoks na naslovu Ižanska cesta 2a, 1000 Ljubljana.

KONTAKT:

e-mail: damijana.senk@novi-paradoks.si ali info@novi-paradoks.si

Program vodi za svetovanje usposobljena psihologinja z izkušnjami v psihoterapevtskem delu (z uporabo transakcijske analize, sistemske terapije in vedenjsko kognitivne terapije) dosegljiva na tel. št. 031 710 643. Več o psihosocialnem svetovanju >>

Vabljeni!

Deli ta prispevek na socialnih omrežjih