Aktualno

Udeležili smo se Festivala duševnega zdravja

Datum objave:

19.05.2023

V letu 2023 je skrb za duševno zdravje visoko na prednostni lestvici na področju javnega zdravja v Sloveniji, pa tudi v ostalih državah članicah Evropske unije. NIJZ je v okviru Programa MIRA organiziral   Festival duševnega zdravja, ki se je odvijal v četrtek, 18. maja 2023 med 10. in 19. uro, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Organizacije, ki delamo z ljudmi s težavami v duševnem zdravju smo bile povabljene, da za predstavitev svojega programa pripravimo stojnico, kjer se bomo imeli priložnost predstaviti zainteresirani javnosti.

Organizator Festivala je pripravil tudi 13 različnih delavnic v povezavi z duševnim zdravjem, ki so potekale preko celotnega dne. Zaposleni smo si z uporabniki ogledali stojnice drugih izvajalcev in se udeležili nekaterih delavnic npr.: KAJ JE PSIHOLOŠKA PRVA POMOČ, KRATKE TEHNIKE SPROŠČANJA in VSAK TRENUTEK JE LAHKO NOV ZAČETEK.

Zanimanje za obisk naše stojnice  je bil zelo velik. Pri predstavitvi delovanja društva je sodelovala večina zaposlenih, ves čas pa sta bili prisotni dve zaposleni.

Vsakemu obiskovalcu smo se potrudili podati čim več informacij in usmeritev v obliki neposrednih prestavitev oz. pogovorov, plakata in PowerPoint prestavitve. Z razdeljevanjem promocijskega materiala  – zloženk programa Mreža stanovanjskih skupin, zloženk programa psihosocialnega svetovanja in glasila Društva Novi Paradoks – Priložnosti smo poleg promocije delovanja našega društva, želeli prispevati tudi k večji ozaveščenosti in odpravi predsodkov o duševnih boleznih ter destigmatizaciji.

Na stojnici smo imeli na razpolago tudi darilca, ki so jih v okviru različnih prostočasnih in ustvarjalnih delavnic, izdelali stanovalci stanovanjskih skupin.

Sodelovanje na Festivalu duševnega zdravja je bilo za nas zelo dobrodošlo, uspešno smo predstavili delovanje našega društva. Potencialnim uporabnikom  stanovanjskih  skupin, svojcem uporabnikov psihiatričnih storitev in vsem, ki  so hoteli pobližje spoznati problematiko duševnega zdravja smo predstavili nosilni javni socialnovarstveni program Mreža stanovanjskih skupin in program psihosocialnega svetovanja. Veseli nas, da so bili obiskovalci naše stojnice s ponudbo, informacijami, gradivi in simboličnimi darilci zelo zadovoljni.

Deli ta prispevek na socialnih omrežjih